Binnen 5 dagen in huis
14 dagen niet goed, geld terug
             BONUS: onderhoudsadvies  en  onderhoudskalender!
BONUSAANBIEDING: nu met gratis onderhoudsadvies en onderhoudskalender!
Bekijk aanbieding
             BONUS: onderhoudsadvies  en  onderhoudskalender!
Gepubliceerd op:
08/06/2020

Prunus subhirtella 'Autumnale'

Geschreven door
arlan de with
Leestijd: < 1 minuut

Deze kersensoort wordt overwegend toegepast als boom. Alhoewel het ook mogelijk is deze soort als heester toe te passen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat hij uit kan groeien tot meerstammige boom. Wat op zich wel een heel karakteristiek beeld kan geven.

Door zijn langzame groei is deze boom ook prima geschikt voor de kleinere tuin. In volwassen vorm zal hij niet veel hoger worden dan zo’n 5 m.
De bloeiwijze is half gevuld en wit tot lichtroze van kleur. De variëteit ‘Autumnale Rosea’ is de meest roze soort. De bloei begint al eind oktober als het laatste blad nog aan de boom zit. Komt de temperatuur richting het vriespunt dan stagneert de bloei. Zodra het weer wat warmer wordt gaat de bloei weer verder en loopt door tot april.

Een voedzame doorlatend grond is belangrijk voor deze boom. Bij voorkeur kleihoudend. Wees voorzichtig met het snoeien. Dit verstoord al snel de natuurlijke vorm van de boom. Mocht snoei toch noodzakelijk zijn doe dit dan in de zomer.

Prunussoorten zijn gevoelig voor loodglans. Dit is een schimmelziekte die via de snoeiwonden binnen dringt. Door in het groeiseizoen te snoeien worden de wonden snel overgroeid zodat de kans op infectie minder is.

Beplantingsplan op maat

35 jaar deskundigheid
Vanaf €125,- all-in
Binnen 5 dagen in huis
Ook gemakkelijk zelf uit te voeren 
Meer info

Interessante artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!
Copyright ©  www.beplantingsbureau.nl
envelopephone