Inhoud
Voor het maken van jouw beplantingsplan hebben wij een schets van uw tuin nodig. Daar maken wij vervolgens een tekening op schaal vanAls volgt gaan we alle beplanting intekenen met het juiste aantal planten.
De schets hoeft dus niet op schaal te zijn en het gaat ook niet om te netheid. De maatvoering daarentegen is wel erg belangrijk. De maten gebruiken wij om de tekening netjes en op schaal na te maken.
Voor je begint willen we de volgende dingen nog zeggen:
- Indien je nog een tuinontwerp, kadastertekening of bouwtekening hebt liggen kun je deze natuurlijk ook insturen. Zorg dan wel dat daar alle afmetingen bij staan of vul zo nodig aan.
- Als je een kleine ‘te beplanten oppervlakte’ hebt, dan wordt de maatvoering minder belangrijk. Wanneer je door ons maar één plantenborder laat ontwerpen, dan zijn de afmetingen van die border het meest belangrijk en hoef je niet alle hoeken van je huis, tuinhuisje, grindpad etc. op te meten. Wel graag de situering van de van border aangeven ten opzichte van het huis en de rest van de tuin
Aller eerst pak je nieuw leeg papiertje. Ruitjespapier leent zich erg goed voor het maken van schetsen, maar nogmaals het gaat eigenlijk niet om hoe net de tekening is. Begin met het tekenen van de omtrek van jouw perceel.
Vervolgens ga je daar alle bebouwing op intekenen. Hieronder valt het huis, een garage, tuinhuis, schuur, veranda, kas, etc. Eigenlijk alle bouwkundige elementen. Je kunt de verhouding hiervan gewoon gokken.
De volgende stap is de tuinindeling. Deze bestaat uit drie onderdelen: verharding en half-verharding, het gazon en de plantvakken. Verharding half-verhardingen zijn bijv. de Oprit, paden, terrassen, tegels, houtsnippers, etc. Teken deze elementen door simpelweg een paar lijnen te trekken. Nu is het handig om in elk vak neer te zetten wat het is.
Als laatste teken je de overige en bestaande elementen in. Dit zijn bijvoorbeeld de vijver, speelplek, zandbak of pergola. Maar vergeet ook de bestaande planten niet, zoals bomen heesters of andere planten die moeten blijven staan.
De maatvoering is het belangrijkste onderdeel omdat we daarmee de tekening op schaal maken. Je kunt het beste met je basistekening en een rolmaat de tuin in gaan om bij elke lijn een maat op te meten. Geef de maat aan door twee pijltje te zetten bij het begin en einde van een lijn. Daartussen schrijf je de maat op. Voorbeeld: < 9.00m >
Hieronder zie je voorbeelden van goede tuinschetsen die klanten van ons recentelijk hebben gemaakt. Sommige netter dan de andere, maar allemaal correct doordat de maten goed zijn aangegeven.
Probeer de tuinschets zo duidelijk en volledig mogelijk te maken. Dat scheelt voor ons een hoop puzzelwerk en voor jou scheelt mogelijk nog extra tijd. Zodra wij de schets binnen hebben controleren wij of we ermee uit de voeten kunnen. Het is niet erg als er iets niet helemaal klopt aan de tuinschets, meestal komen we er met een beetje puzzelen wel uit. Als er maten missen dan zullen we daar contact over opnemen.
De schets moet goed leesbaas zijn. Daarvoor een paar tips:
Het insturen van de schets gaat via deze dropbox Dit kan ook via je telefoon. Deze link is hetzelfde als die in je bevestigingsmail. Het is handig als je ook je tuinfoto's en eventuele voorbeeldfoto's paraat hebt zodat je alles in één keer kunt uploaden