Binnen 5 dagen in huis
14 dagen niet goed, geld terug
             BONUS: onderhoudsadvies  en  onderhoudskalender!
BONUSAANBIEDING: nu met gratis onderhoudsadvies en onderhoudskalender!
Bekijk aanbieding
             BONUS: onderhoudsadvies  en  onderhoudskalender!

Hoe werkt het?

Bestelling
Inventarisatie
Kennismaking
Beplantingsplan
Bereken allereerst de 'te beplanten oppervlakte' van je tuin. Kies vervolgens de juiste oppervlakte waarbinnen jouw tuin valt. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail van je aanvraag. Hier in vind je tevens de link die je toegang verschaft tot de inventarisatieformulier

Hoe meet ik mijn tuin op? Het gaat om de te beplanten oppervlakte van de tuin. Bereken de oppervlakte van alle plantvakken in de tuin en tel deze bij elkaar op.

Oppervlakte = lengte * breedte

Het gaat dus alleen om de gedeeltes waar beplanting in komt te staan. Het terras, grindpaden, oprit, etc. tellen niet mee.
Dit is een uitgebreid online formulier waar je alle wensen en ideeën te kennen geeft . Jouw input vormt het uitgangspunt van een doordacht beplantingsplan.

Er worden veel voorbeelden getoond van uiteenlopende tuinsferen en tuinstijlen. Je vindt er ongeveer 250 kleurencombinaties, tuinstijlen, plantborders, bladvariaties, winterbeelden. Er zijn vragen waarmee je wordt uitgenodigd nog eens wat dieper na te denken over wat echt past bij jouw levensstijl en wat je echt mooi vindt. 

Uiteindelijk ontstaat er een reeks voorwaarden waaraan aan het beplantingsplan moet voldoen.

Verder wordt hier alle praktische informatie verzameld: afmetingen, ligging, omgeving, bouwstijl, bodem, etc.
Op het door jou gekozen moment zullen we de inventarisatie telefonisch bespreken om alles zo helder mogelijk te krijgen. Inmiddels heb ik dan de inventarisatie bestudeerd. Waar nodig zal ik met aanvullende informatie komen of evt. wijzigingen voorstellen doen om tot een beter resultaat te komen.

Ook kan ik me voorstellen dat er van jouw kant nog onduidelijkheden en/of vragen zijn. Dit is het moment om dat te bespreken en zo nodig de inventarisatie te wijzigen en/of aanpassen.
Na afronding van de inventarisatie gaan we voor je aan de slag.

Binnen 5 dagen na de kennismaking ontvang je het compleet uitgewerkte beplantingsplan per mail.

Je ontvangt het plan als PDF-document op A4 formaat. Voor tuinen groter dan 100 m2 wordt de tekening op A3 formaat gemaakt. Deze wordt zowel digitaal als per post verzonden.

Hiermee heb je een compleet pakket in handen waarmee je zelf zo aan de slag kan en jouw droomtuin tot werkelijkheid kan maken.

Volledige inhoud van het Beplantingsplan

Tekening op schaal

Een op schaal getekende plattegrond van de te beplanten tuin(vakken). De indeling van de verschillende tuinplanten staat hierop overzichtelijk aangegeven.

Plantoverzicht

Dit is een beknopt maar duidelijk overzicht van de gekozen beplanting. Door middel van deze lijst krijg je per vak snel inzicht in bloemkleur, bloeitijd en planthoogte.

Bestellijst

Dit is het overzicht van de aan te schaffen beplanting. Op deze lijst vind je de aantallen per soort en levermaat. Tevens is er een adviesprijs per soort vermeld. Met deze lijst kun je rechtstreeks naar een kweker of handelaar.

Werkplan

Je vindt hier informatie over de voorbereiding, aanplanten en nazorg. Met de duidelijke handleiding ga je stapsgewijs te werk en behoed je jezelf voor allerlei beginnersfouten. Ook al heb je geen groene vingers, met dit plan wordt jouw tuin een succes.

Plantlijst

Dit is het overzicht van de planten gesorteerd op vaknummer. De vaknummers zijn terug te vinden op de tekening. Per vak is ook de hoeveelheid aan planten vermeld.

Plantbeschrijving

Hier vind je per plant zeer uitgebreide informatie over deze plant. Je kunt het zien als een soort naslagwerk, geïllustreerd met bijbehorende foto. Het is bedoeld voor de echte liefhebber.

Bloeischema

In een oogopslag zie je de hoe de bloei in jouw tuin is samengesteld, wanneer bloeit wat, in welke kleur en hoe lang.

BONUSAANBIEDING

Onderhoudsadvies

Om de plant goed te laten ontwikkelen is goed onderhoud nodig. Ook daar help ik je bij. Het onderhoudsadvies is een overzichtelijke handleiding waarin je per soort een duidelijke beschrijving vindt voor het onderhoud van jouw planten. Denk aan hoe en wanneer snoeien, bemesting, enz.

Onderhoudskalender

Dit is een schematisch overzicht van de onderhoudsbehoefte van jouw tuin. Per maand kun je precies zien wanneer welke plant onderhoud nodig heeft. Op deze manier kan er dus niets aan je aandacht ontsnappen. De onderhoudsbewerkingen kun je dan weer terug vinden in het onderhoudsadvies.

Klantbeoordelingen

Rob & Hanny

Hartelijk dank voor de creatieve oplossing van onze nieuwe tuinindeling. Jaren zitten wij te tobben en de oplossing is geweldig. Ook de beplanting breekt het hele aanzicht van de tuin weer open.

Petra

Het advies van Jan over de beplanting in mijn tuin was een stukje maatwerk. Hij wist mijn specifieke wensen prima te vertalen, met als resultaat een prachtige tuin!

Richard

Jan maakt voor mij geregeld een beplantingsplan. Er zijn weinig hoveniers die hun plantenkennis op een echt hoog niveau hebben weten te brengen, en planten/heesters en bomen samen ook nog eens een keer heel mooi kunnen combineren. Jan is een van de weinigen die dat echt!! in zijn vingers heeft.

Vrg. Hoveniersbedrijf van Zwieten.

Martin en Tera

Voor onze verwaarloosde tuin met vijver waren wij op zoek naar iemand die ons hierin kon adviseren.

We wilden een onderhoudsvriendelijke tuin met veel blijvende planten en een stukje bestrating. Ook bomen en struiken die ook weer niet te groot zouden worden. We hebben een duidelijke plan gekregen met uitgebreide uitleg van de planten.

Het geheel is erg mooi geworden en we zijn hier erg blij mee. Een aanrader, laat je adviseren !!
Bekijk nog 7 beoordelingen

Voorkomt plantuitval

Om tot de juiste plantenkeuze te komen moeten we rekening houden met de groeieigenschappen van de plant

Meer tuinbeleving

Duidelijk inzicht in de gedachtegang  achter de
beplantings-samenstelling

Duidelijk kostenplaatje

Samen met jou bepalen we het budget zodat je zelf de kosten in de hand hebt

Praktisch werkplan

Met de duidelijke handleiding ga je stapsgewijs te werk

Beplantingsplan op maat

Het beplantingsplan op maat is een compleet uitgewerkt plan om jouw tuin te voorzien van nieuwe unieke tuinbeplanting. Net zoals bij hoveniers en tuinarchitecten maakt de beplantingsspecialist het plan samen met jou, maar dan op afstand. Met het plan kun gemakkelijk binnen 5 dagen aan de slag.

125.00335.00

Wissen
Selecteer de 'te beplanten oppervlakte'!
Lengte * breedte van de plantvakken

Een benadering van deze opp. is voldoende. Als dit niet klopt vindt er een verrekening plaats.  Ook in uw voordeel!
35 jaar aan deskundigheid
Binnen 5 dagen in huis
14 dagen niet goed, geld terug
Doe-het-zelf ready!
Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!
Copyright ©  www.beplantingsbureau.nl
envelopeinboxcartphone-handsetphonelaptop-phone